• Ali Ilker Ünlü

Dhol sayisi gitgide azaliyor!

Guney ve güneydoğu Asya"da yasayan Dhol çeşitli isimlerle aniliyor. Dag Kurdu bunlardan biri. Büyük sürüler halinde daha esnek bir hiyerarşiye sahip topluluklar halinde yaşıyorlar.

Sürüde bir kaç dişi aynı anda yavru yapabiliyor. Bulunduklari bölgede kaplan ve leoparlarla av bakımından rekabet icindeler. Yasam alanları yok olduğu için doğada 2500 den az sayida kaldığı düşünülüyor.


Kaynak: White Wolf : Meet The Amazing Looking Mountain Wolf (The Dhole) From Asia (whitewolfpack.com)


1 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Hachiko

©2020, Kinoloji Akademisi tarafından kurulmuştur.